De tulp blijft verrassen!


De tulp blijft de koningin onder de bolgewassen! Dit bolgewas is vooral in de voorjaarstuin de bekendste en meest toegepaste bloembol. Bakker heeft zestien verschillende soorten tulpen in het assortiment, de een nog verrassender dan de ander. U krijgt prachtige, imposante borders door tulpenbollen in grote groepen van één soort bij elkaar te planten. Ook kleinere groepjes in verschillende kleuren doen het mooi!

Vroege tulpen
Vroege tulpen kunnen begin maart al bloeien. Deze vroege tulpen hebben stevige en vaak korte stengels, waardoor ze goed bestand zijn tegen slecht weer. Tulpen staan prachtig in perken, een border of een rotstuin. Ook zijn ze heel geschikt voor bloembakken. Ze bloeien zowel in de schaduw als in de volle zon. De bloeitijd van de vroege tulp is april-mei.

Dubbele vroege tulpen
Dubbele tulpen geven extra veel plezier in de voorjaarstuin! Deze tulpen staan heel mooi in perken en borders. En met hun sterke, korte stelen zijn ze ook zeer geschikt in bloembakken. Als u de tulpenbollen dicht bij elkaar plant (10-15 cm), maken de dubbele bloemen met een omvang van 8-10 cm van uw tuin één groot bloementapijt. Vooral de "Murillo" variëteiten zijn echte schoonheden. Bloeitijd van de dubbele tulpen is april-mei.

Greigii-tulpen
Greigii-tulpen behoren tot de zogenaamde botanische tulpen. Ze zijn te herkennen aan de decoratieve bladeren: groen met kastanjebruine strepen of stippels. Deze tulpen zijn er in veel variëteiten, in de kleuren rood, geel en wit of combinaties daarvan. De enkele bloemen gaan in het zonlicht helemaal open. Greigii-tulpen lenen zich uitstekend voor verwildering. Ze doen het ook heel goed in bloembakken op het terras. Greigii-tulpen bloeien in de periode april-mei.

Fosteriana-tulpen
Fosteriana-tulpen zijn botanische tulpen, die door hun verschil in hoogte (25 tot 50 cm) heel creatief te planten zijn. De lage soorten zijn zeer geschikt voor bloembakken, of een plaats voorin de border. De hogere soorten lenen zich meer voor een plaatsje op afstand, achterin de border. Vele variëteiten zijn onderscheiden door de Nederlandse Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur (K.A.V.B.) en de Engelse Royal Horticultural Society (R.H.S.). De Fosteriana-tulpen bloeien rond de maand april.

Kaufmannianatulpen
Net als bij andere botanische tulpen zijn de kleuren van deze groep voornamelijk rood, geel en wit, of combinaties daarvan. In het zonnetje gaan de bloemen van de Kaufmannianatulpen
helemaal open en hebben ze de vorm van een ster. Bij sommige soorten is de binnenzijde van de bloem tegengesteld van kleur en met een zwart of geel hart. De tulp heeft een korte steel en zijn daardoor geschikt voor rotstuinen of bloembakken op het terras. U kunt de tulpen ook laten uitstekend laten verwilderen. Kaufmannianatulpen tulpen bloeien in maart-april.

Cottage tulpen
Cottage tulpen ziet u in april en mei prachtig bloeien! De meeste variëteiten van deze tulp stammen uit Engeland. Hier werden ze verwilderd aangetroffen in de tuintjes van de schilderachtige Engelse cottages.

Parkiettulpen of papegaaitulpen
Deze parkiettulpen of papegaaitulpen hebben inderdaad veel weg van exotische vogels! Parkiettulpen zijn ontstaan door mutaties uit allerlei soorten. Ze worden al sinds de 17e eeuw door de grillige, gekartelde en gevederde bloemvorm bewonderd. De bloemen kunnen een doorsnee hebben van 15-18 cm. De tulp heeft een soepele steel en staat zeer decoratief in de vaas. Bloeitijd van de parkiettulp is mei.

Pioenbloemige tulpen
De dubbele bloemen van deze pioenbloemige tulpen kunnen wel een doorsnee van 10 cm krijgen! Pioenbloemige tulpen geuren heerlijk. Ook zijn ze uitstekende tuintulpen waarvan u prachtige boeketten kunt snijden. De bloeitijd van de pioenbloemige tulpen valt rond eind mei.

Triumph tulpen
De triumph tulp is beschikbaar in vele variëteiten en de mooiste kleuren. Ze zijn ontstaan uit kruisbestuivingen tussen vroege tulpen en cottage tulpen. Ze zijn sterk en goed bestand tegen slechte weersomstandigheden. Plant triumph tulpen met gulle hand in borders en perken: hoe groter de groep, hoe mooier het resultaat! In grote bloembakken staan ze ook prachtig. De bloeitijd van de triumph tulp is van half april tot begin mei.

Darwin Hybride tulpen
De Darwin Hybride tulp is een vondst van de bekende kweker en hybridiseur D.W. Lefeber. Hij kruiste na de oorlog de beroemde Fosteriana tulp ‘Madame Lefeber' met een aantal Darwin tulpen. Het succes van de Darwin Hybriden ligt aan hun grote bloemen en snelle groei. Dat maakt ze naast tuintulp ook zeer geschikt als snijbloem. Darwin Hybride tulpen bloeien van eind april - begin mei.

Leliebloemige tulpen
Leliebloemige tulpen zijn fraai gevormde tulpen die direct opvallen in iedere border. De lange, sierlijke en gepunte bloemen staan op stevige stengels. In het zonlicht gaan ze wijd en stervormig open. Het blad van de leliebloemige tulpen is iets smaller. Het is een mooie tuintulp die zich prima laat schikken in een boeket. Leliebloemige tulpen hebben een bloeitijd van eind april- begin mei.

Gefranjerde tulpen
Gefranjerde tulpen hebben prachtig gekleurde bloemen en bloembladeren met een fijn ingesneden rand. Door de sierlijkheid en de lange houdbaarheid (zowel in de tuin als in de vaas) zijn ze bij iedereen populair. Gefranjerde tulpen bloeien van half april - half mei.

Viridi-flora tulpen
Viridi-flora betekent: met groene bloemen. In veel gevallen gaat het om een brede groene band in de lengte van het bloemblad. Dit is één van de redenen waarom de viridi-flora tulpen zo aantrekkelijk zijn. Er zijn namelijk maar weinig bloemen, waarvan de hoofdkleur groen is! Van alle soorten zijn de bloembladeren iets gepunt. Viridiflora-tulpen hebben een uitzonderlijk lange bloeitijd, en bloeien vanaf begin mei.

Meerbloemige tulpen
Meerbloemige tulpen behoren tot verschillende groepen. Zij hebben echter één overeenkomst: elke bol geeft meerdere bloemen. De hoofdstengel van deze soorten vertakt zich in drie tot zeven bijstengels die ieder één bloem dragen. Zo komt uit elke bol eigenlijk al een klein boeketje! Ook is de grootte van de bloem niet bij alle soorten gelijk. Enkele groepjes meerbloemige tulpen tussen de vaste planten geven een schitterend effect. Bloeitijd van meerbloemige tulpen begint vroeg in mei.

Specietulpen
Specietulpen zijn een verzameling van soorten en variëteiten, waarin de wilde tulp duidelijk herkenbaar is. Vaak gaat het om kleinbloemige, vroegbloeiende en bijzonder elegante tulpen die heel geschikt zijn om te laten verwilderen. De echte bloembolliefhebbers willen graag een aantal van deze 'curiositeiten' in hun tuin hebben staan. De bollen zijn over het algemeen wat kleiner dan de andere soorten. Bloeitijd van specietulpen is van eind maart tot eind april.


Aanbevolen producten

Aanrader!
Darwinhybriden tulpen mix

Productinformatie

Aanrader!
Tulpen 'Kisses of Spring' mix

Productinformatie

Aanrader!
Rembrandt tulpen mix

Productinformatie

org:/logos/qualitymark_k.hof.jpgorg:/logos/qualitymark_k.hof.jpg

Veilig betalen met de volgende betaalmethodes … org:/logos/Betaal_footer.jpg