Afrikaanse lelie


org:/gardening tips/Sort/Afrikaanse Lelie 2.jpgDe Afrikaanse lelie (Agapanthus) is een zeer populaire lelie. Inmiddels zijn er door veredeling al meer dan 600 verschillende soorten verschenen. De lelie is een vaste plant die vooral als kuipplant wordt geteeld. De bloemen van de Agapanthus zijn er in de prachtige kleuren wit en blauw.

Kaapsche Lelie/liefdesbloem
De Agapanthus komt, zoals de naam al aangeeft, uit Zuid-Afrika. Door zijn oorsprong wordt de Afrikaanse lelie ook wel Kaapsche Lelie genoemd. De botanische Latijnse naam Agapanthus is afgeleid van het Grieks. Het woord ‘agapè' betekent letterlijk liefde in het Grieks en ‘anthos' staat voor bloem. De Agapanthus is dus echt een beeldschone liefdesbloem.

Planten
De Agapanthus groeit en bloeit prachtig als hij in een zandige en humusrijke grond wordt geplant. De Agapanthus staat het liefst op een zonovergoten plek in de tuin. De Afrikaanse lelie is een echte zonaanbidder. Voor een rijke bloei is het van belang dat de lelie wordt geplant in een krappe pot. Als de pot te krap wordt, kan de lelie verplant worden naar een pot of kuip die één maatje groter is.

Winter
De Afrikaanse lelie is niet winterhard. Maar het is wel mogelijk om de prachtige lelie over te houden. Vandaar dat de Agapanthus een prima plant is die thuis hoort in een pot of kuip. Het is belangrijk om de plant binnen te zetten vóór de nachtvorst komt. Na de winter kunt u de Afrikaanse lelie verpotten. Na verloop van tijd komen er mooie nieuwe bladeren tevoorschijn.


org:/logos/qualitymark_k.hof.jpgorg:/logos/qualitymark_k.hof.jpg

Veilig betalen met de volgende betaalmethodes … org:/logos/Betaal_footer.jpg